Rabu, 29 Mac 2017

Berjaya guna iklan jenis Carousel Banner untuk promosikan produk Lazada


Yeah! 


Sebelum ini, untuk promosikan produk-produk yang dijual di laman web Lazada Malaysia, saya banyak menggunakan iklan jenis text link. 


Untuk iklan jenis text link, saya hanya gunakan tools yang diberi nama Deeplink Generator. Contoh iklan jenis text link adalah iklan dibawah ini. 

kamera Samsung NX3300

Produk tersebut adalah kamera jenama samsung. Kalau anda tak pernah tengok produk dia macam mana, bolehlah tekan klik pada link diatas, ataupun tengok je gambar dibawah ini.

kamera-samsung-sesuai-rakam-video

Kalau dapatkan kamera ni sekarang, boleh dapat percuma memory card dengan kapasiti storan sebanyak 16GB dan juga akan dapat beg kamera yang awesome


Lagi satu, pembelian anda tu juga akan dilindungi oleh jaminan waranti selama satu tahun oleh Samsung Malaysia. 


Tadi nak cakap pasal iklan jenis carousel banner. 




Saya dah pun buat dan ini hasilnya. 




Iklan ni, kadang-kadang ok, kadang-kadang tak berapa ok. Ia bergantung kepada server Lazada pada waktu tersebut. 


Kalau server tengah ada problem, kadang-kadang iklan ni memang tak keluar. Kena tunggu. 


Iklan yang saya siarkan tu, memang sengaja saya pilih hanya satu produk, iaitu Xiaomi Mi Band 2. 


Boleh juga generate kod iklan jenis yang berbeza kalau mahu. Tapi itu la, lain kali baru buat. 


Jadi, buat pembaca yang juga adalah pemain affiliate Lazada Malaysia, silalah cuba iklan jenis yang baru ini. 


Siapa tahu, ada hasil. 


Ps: Saya kata iklan jenis baru, sebab saya baru nak guna ha3





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...