Sabtu, 5 Disember 2009

Kau Memang Kurang Ajar "Star Downloader"

Penantian aku selama ni sia2 je upenye,

Pergh.. 10 Jam tu aku tunggu, pastu file tu tak boleh pulak nak di download. Connection time-out la kononnye.

Haha aku tengah citer pasal anime yang aku cube download semalam sebenarnye, Bleach episode 248.

Yang buat aku hangin ni bukan ape, saiz file tu 169.66mb, tapi aku da siap download 169.05mb. Cis, tinggal beberape kb saje, kau buat hal pulak.

Before this aku gune software Internet Download Manager untuk download ape2 je yang aku suke. Oh, tapi disebabkan aku tak membuat sebarang bayaran, jadi aku hanye diberi trial edition yang cume boleh bertahan selama 30 hari.

Bile dah lapsed 30 hari tu, ha pandai2 la. Same ade kene buat payment untuk dapatkan serial key, ataupun, carik la keygen die.
Untuk yang tak pernah gune Internet Download Manager, features yang aku minat dan mungkin korang jugak mungkin akan minat
  • File yang kite download jarang ade virus, selame ni aku tak pernah terdownload file yang ade virus atau malware sekalipun. Software ni da tolong filter kan.
  • File yang besar akan dipecah2kan kepada 8 bahagian, dan mempercepatkan mase untuk download
  • Kalau malas nak tunggu file habis download, boleh pause dulu, nanti boleh resume download balik dekat mane kite pause.
  • IDM ni boleh integrate dengan mane2 browser, kalau nak download video dekat youtube pun sangat senang. Sebab salah satu feature die boleh capture file dari mane2 application.
  • Banyak lagi la...
kalau ade yang rase nak gune boleh download dekat

http://www.internetdownloadmanager.com/download.html

Tapi memandangkan aku punye IDM dah lapsed, semalam aku gune software lain, pun free jugak. Haha aku mane la ade duit nak beli2 software ni, ade yang free kot

Semalam aku gune software Star Downloader Free 1.45,

Walaupun ade tulis perkataan free dekat software, ini tak bermakne software ni kena bayar, sebab ia memang free. Haha ape aku cakap ni

Software Star Downloader Free ni pun lebih kurang function macam Internet Download Manager, cume kurang sikit la. Ai.. da name pun free kan.

Banyak yang Star Downloader Free tak le buat, tapi lebih baik dari takde langsung.

Ni link kalau nak download

http://download.cnet.com/Star-Downloader-Free/3000-12512_4-10346402.html

Macam mane pun aku still lagi tak dapat nak download bleach kesayangan aku tu wa...

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...