Selasa, 8 Disember 2009

Kisah Seorang HACKER


Aku tak tau nak describe, same ade aku bernasib baik atau tak, sebab semalam mase aku jalan2 dekat tingkat 5 Berjaya Timesquare, terjumpe pulak buku novel grafik karya Zint ni,

"HACKER"

Memandangkan buku ni Zint yang lukis, aku mesti akan beli punye (biasenye tanpe perlu berfikir panjang ho ho)

Lagipun "Membaca tu kan jambatan ilmu"

Aku sendiri pun tak pasti, karya komik Zint yang mane yang aku tak beli lagi, sebab aku rase macam aku dah pernah beli semua.

Komik yang lain2 tu nanti2 la aku story, tapi bab komik ni hhe banyak kali jugak aku gelak2 time bace sampai orang dkat sebelah aku pun ikut gelak jugak, ah lantak lah, pedulik hape aku. Aku cume mahu happy kan diri aku je.

Buku ni ade 168 mukesurat, and cerita die habis terus dalam satu buku. Huh, tak bersiri, bagus la jugak. So that cerite die takkan meleret2.

Zint selitkan jugak element2 budak sekolah dalam cerite ni, aku rase ni memang antare kepakaran Zint, that is, cerite pasal budak2 sekolah.

Selain banyak jugak scene lawan2 dalam cerite ni.

Basically buku ni berkisah tentang seorang hacker yang bertindak sebagai anti hacker. Sebagai anti hacker, die melawan mane2 hacker yang ade niat jahat untuk curik data atau nak intall viris dalam sistem komputer orang lain.

Nak tau lagi?

Beli la sendiri, takde la mahal sangat pun, RM7.50 je kalau beli dekat Semenanjung and RM8.50 kalau beli dekat Sabah dan Sarawak

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...