Rabu, 9 Disember 2009

Pokemon Yellow Version


Lebih kurang 2 jam lepas aku belek2 semua game yang aku ade simpan dalam hardrive aku, and satu game yang menarik minat aku ialah game ni,

"POKEMON YELLOW VERSION"

Agak rindu jugak aku dengan game ni, kali pertama aku main game ni mase aku belajar lagi dekat sekolah menengah, mase tu kalau tak silap aku tahun 2001.

Mase tu jugak cerite anime pokemon masih tengah popular dekat tv, and ditayangkan setiap hari sabtu jam 8.30.

Specialnye version yellow ni adelah sebab jalan cerite yang hampir same dengan siaran tv cerite ni, kalau nak compare dengan yang lain2 version, kite tak ade pilihan untuk pilih nak mulekan game dengan pokemon ape.

Nak taknak kena la jugak pilih pikachu. Permulaan game ni boleh kate agak susah sebab tak banyak pokemon yang lemah dengan pokemon jenis elektrik. Tapi tu kot yang buat game ni mencabar sikit.

Dalam game ni jugak kite boleh tengok perangai si pikachu ni yang same macam dalam tv.

Dengan tak nak masuk dalam pokeball and asik follow dekat belakang, and bile kite try nak communicate dengan die, die akan tunjuk la emosi die pade waktu tu.

Oh, dari pihak jahat pulak, kite kena lawan dengan team rocket representatives yang popular iaitu Jessie dan James. So,

Prepare for trouble, and make it double!

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...