Jumaat, 4 Disember 2009

Saje Ikut Trend?

(gambar yang takde kene mengena)

Baru berape hari lepas aku dapat komen dari sorang kawan mase sekolah dulu dalam facebook, kate budak tu, semua orang sekarang ni suke ikut trend.

Dulu orang addicted dengan friendster, lepas tu myspace dan sekarang ni pulak facebook. Orang da tak buat sangat blog ni.

Blog dah tak popular da sekarang ni. Aik? yeke?

Terdiam jugak aku bile dengar die kate macam tu. Nak aku jawab terus, tapi aku rase itu macam tak bijak langsung. Baik aku pikir dulu sambil main masak-masak sebelum bagi respon dengan ape yang die komen.

Bagi aku itu mestilah tak betul, hhe kau ni jangan la main cakap ikut ape yang kau suke je, macam mane pulak kau boleh kate yang blog ni dah tak popular, dah tak ikut trend.

Musyhkil aku haha

Tetibe terfikir soalan yang agak2 bodo,

Agak kalau orang yang betul2 ikut facebook, berape banyak akaun die buat? Ah..paling banyak pun mungkin 3, itu pun tak semua orang nak buat macam tu.

Tapi blog, ape kau rase? Aku je ade lebih kurang 10 blog, walaupun aku ni bukanlah blogger sepenuh mase, macam mane pulak bagi blogger sepenuh mase? Ah.. Mesti lagi banyak.

Jadi kalau nak kate blog ni da tak popular, aku pun tak tau sebenarnye, cume aku hanye tak setuju. Itu je, lagipun aku ade sebab sendiri bukan aku nak tak setuju mem-pig-blind.

Kadang kite rase semua orang sama macam kite, padahal manusia tu ade ragamnye sendiri. Baik bagi aku langsung tak bermakne baik jugak bagi orang lain.

Jangan sebab kite da terbiase dengan sesuatu perkare, kite pun anggap orang lain pun dah biase jugak, oh itu silap kawan.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...