Ahad, 13 Disember 2009

Target: 1000 Articles


Mungkin ni adelah salah satu target gile yang aku cube nak capai.

Aku target nak tulis sekurang2nye 1000 articles dalam blog ni, aku pun tak tau bile aku akan dapat capai sasaran tu. Tapi kalau nak based on my speed update blog aku ni, aku rase akan makan tahun jugak la baru akan tercapai.

Untuk setakat ni, aku update blog aku sehari sekali je. Kalau setahun ade 365 hari maknenye aku akan ade 365 article dalam blog ni selepas setahun.

Tapi target aku bukan lah setakat nak capai 365 article, aku nak capai lebih dari tu. Aku nak kejar 1000 articles.

Setelah aku kire lebih kurang guna kalkulator dengan menggunakan rumus yang aku reka sendiri, hasilnye.. jeng2

Kalau aku cume post satu article sehari, maknenye aku perlukan sekurang2nye 2.74 tahun untuk mencapai bilangan 1000 articles dalam blog ni. Oh sangat lame tu.

Tapi, kalau aku adjust sikit kepada tulis 2 article dalam sehari dekat blog ni, aku akan dapat memendekkan mase kepada 1.37 tahun sahaja. Pun masih lame lagi.

Ah..ok..aku masih lagi perlu nak buat sedikit adjustment sebenarnye, and i believe it is so obvious.

Macam ni la, ubah fokus cerite ni sikit dekat benda lain.

Kita biasa target yang bukan2 dalam hidup, tapi ramai yang tak sanggup nak berubah untuk memastikan ape yang ditarget tu berjaya dicapai.

Jadi, kaitan dengan ape yang aku tulis ni simple je sebenarnye, target nak capai 1000 articles tu bukan lah sesuatu yang mustahil dan aku percaya benda ni boleh dicapai.

Pokok pangkalnye, aku kena berubah. Itu je.

Untuk berubah tu pun memerlukan usaha sebenarnye, kalau sebelum ni aku cume tulis satu article je sehari, maknenye kali ni aku perlu usaha lebih sikit untuk tulis lebih dari tu. Mungkin 5 articles. Oh, ni cume mungkin sahaje. Mungkin aku akan buat lebih, dan mungkin juge aku akan buat kurang.

Semua ni masih lagi dalam perancangan, ape akan berlaku nanti di mase depan..

Sape tau?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...