Selasa, 21 September 2010

Blogger ~Diam-diam Akaun Nuffnang Penuh Dengan Isi~



Ungkapan ni sebenarnya lebih kurang jugaklah dengan peribahasa 'diam-diam ubi berisi'. Cuma beza sekarang ni aku je yang kurang berminat nak becakap berkenaan dengan ubi.

Apa yang menarik perhatian ak sekarang ni adalah berkenaan dengan akaun Nuffnang. Baru beberapa hari yang lepas, aku baca berkenaan dengan entry cara-cara ataupun jenis-jenis pendapatan dari Nuffnang dan entry tersebut adalah dari blog Cikgu Dahlia.

That entry is quite fascinating.

Nak kata yang aku baru tau info-info tu tak ada la jugak. Semuanya lebih kepada refreshing apa yang pernah aku baca sebelum ni. Dalam terkadang bila aku terasa lemah dan mula malas untuk menulis, bila baca kisah kejayaan blogger-blogger lain dengan Nuffnang ni, secara automatik semangat untuk menulis tu pun datang semula.



Apa yang pasti mereka ni semua adalah real people. Dan yang best jugak, pendapatan dari Nuffnang ni, semua orang boleh dapat. Semua orang boleh berpeluang untuk beroleh kejayaan dengan Nuffnang.

Tak macam dalam bidang kerjaya lain.. Ada sekatan, nak kena ada pangkat yang besar. Baru boleh merasa pendapatan yang besar. Mengikut pemerhatian aku, blogging dekat Malaysia ni, masih banyak lagi tempat-tempat yang boleh kita terokai.

Ada banyak lagi niche-niche dalam bahasa melayu yang masih belum diwujudkan lagi. Jadi, kalau anda mampu, why not giving it a try?

Tapi bila berblogging ni... As long kita nak berusaha, kejayaan tu pasti akan datang.

Ditulis oleh :
Sabree Hussin

8 ulasan:

  1. jangan menulis kerana duit. heheh..

    BalasPadam
  2. menulis pun boleh dapat duit. Tak apa la

    BalasPadam
  3. mesti ada connection dan luck too..
    kalau blog bagus, pun tak berguna kalau tak kenal orang.. =)

    BalasPadam
  4. kalau tak kenal orang nampak akan jadi syok sendiri eh right ken

    BalasPadam
  5. br blaja nk wat blog..
    ciput ilmu siber lagi..

    BalasPadam
  6. yes...jom rajin2'n diri menulis...hehe, (Menulis ke manaip)

    BalasPadam
  7. cik.La, : Ilmu blog saya pun masih kurang jugak hhu


    Zyah: Sekarang ni pun dah tak ada orang tulis buku rasanya, diorang ni semua pun taip jugak rasanya hhe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...