Rabu, 29 September 2010

Kesan Buffered Earning Ke Atas Traffik Blog

Salam sejahtera buat semua yang datang bertandang.

Hari ni aku cuma nak kongsikan satu screenshot yang menunjukkan prestasi traffik yang agak kelakar berkaitan dengan blog ni. Ok, korang semua tengok gambar dekat bawah ye


26 September adalah permulaan aku dapat Buffered Earning. Tengok traffik yang aku dapat.

Tiba-tiba je jadi 113 unique visitor. What the?

Padahal kalau tengok yang sebelum-sebelum ni, unik visitor hanyalah setakat 20, 3 dan 5 pun ada.

Ha.. ada sapa-sapa nak bagi penjelasan berkenaan perkara ni. Kenapa ia berlaku macam ni. Anyone?

Adakah BE telah menyebabkan traffik datang dengan banyak.. Teka teka

16 ulasan:

  1. la, da dpt BE pun nk pertikai lg.. hehehe.. :p

    BalasPadam
  2. untunglah tu,2 dlm satu dapat

    BalasPadam
  3. entah.. aku pun tak tahu nak teka macam mana..

    BalasPadam
  4. Tahniah2...aku nk dpt graph macam tu jugak

    BalasPadam
  5. heya, i was just reading 'why chinese don't nang malay posts' and I find it interesting. I think it's also those Chinese upbringing in which they don't mix much with Malays to begin with (I blame racism in that sry) so they couldn't understand the BM short forms, expressions and such. Especially kalo kecek kelate, lagi la. But thankfully I have good mix of Malay friends and my blog list have lots of BM blogs, so now I can enjoy both languages. Will be adding u to my blog list as well, coz ur writing is good. Keep it up.

    BalasPadam
  6. sistem slh kot..hahaha..tersalah amik unik...huhu..

    xpernah dpt BE pun...xtau nak kata pa..

    **HIT MY LATEST UPDATE HERE**

    BalasPadam
  7. hmmmm.... rasanya kalau dapat BE tue tak berikan kesan secara langsung.Mungkin timing dapat BE tue kena pada post entry blog nie yang semakin diminati....

    BalasPadam
  8. Saya slalu dapat BE kekadang tue... tapi UV tue sekadar ala2 jeee... haish...

    BalasPadam
  9. boleh terangkan sikit detail tentang BE tu.?leh panjangkan lagi isu ni kat ruangan komen ni kan,tuan tanah gak dapat untung..

    BalasPadam
  10. tu mungkin sbb entri yg ditulis kot...
    promote kat mana2... tmpt berkaitan...

    mungkin tajuk entri tu menarik tu...

    hehe anyway... happy BE :D

    BalasPadam
  11. It should be the topic that you put the makes more unique visitor came in...!! anyway, congrats for your first buffered

    BalasPadam
  12. menurut apa yg pihak nuffnang jelaskan dekat aku.. bila aku tanya dulu aku selalu dpt BE kenapa sekarang jarang dapat so jawapan dia adalah..

    pihak nuffnang berlaku adil kepada semua bogger.. bagi blogger yang dah selalu dapat BE dia akan kurang supaya BE yang lain boleh diberikan kepada blogger baru sebagai perangsang membuat blog lagi baik dan mempertingkatkan lagi kualiti blog.. so biasanya blogger baru tak kira berapa banyak visitor pon memang nuffnang akan bagi BE.. kata orang sikit sama rasa.. so semua blogger akan dpt rasa BE ni.. kepada yg tak dapat lagi.. korang sabar je..insyaallah nuffnang ni adil.. rajin2 antar tiket untuk bertanya..

    BalasPadam
  13. salam, mamaG pun pernah juga dapat trafik pelik mcm tuh.. last week.. takut nak caya.. tpi mungkin jg la kerana entry kita yg menarik kut..
    apa2 pun, tahinah la dpt trafik n BE skaligus.. bkn senang kn nak dapt.. syukur la..

    BalasPadam
  14. Maaf saya ucapkan saya blogger baru .....saya dpt banyak info disini...cume satu soalan BE tu ape yer...

    BalasPadam
  15. best kan dapat BE (buffered earning)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...