Isnin, 6 September 2010

Kuiz UiTM DiHatiku



Cuaca yang tenang dekat kawasan rumah aku betul-betul dah menyebabkan aku salah sangka yang malam tadi adalah malam lailatul qadar. Hari ni cuaca sangat redup, dah tengahari dah pun sekarang ni, tapi masih lagi tak panas.

Sikit cahaya matahari yang biasanya akan memancar tarik sampai menyakitkan mata aku, sedikit pun tak ada. Rahsia tuhan, sapa yang tahu kan. Kita sebagai makhluk hanya mampu meneka, mengagak dan buat cerita.

Sambil aku masih lagi macam orang bingung, keluar pulak idea untuk aku main dengan aplikasi facebook. Dulu masa awal-awal aku bukak akaun facebook, punye la rajin aku main application ni.

Kejap-kejap aku main kuiz, main teka-teki bangang, yang sudahnya aku sendiri yang rasa tak puas hati. Macam tipu je teka-teki ni semua, soalan trivia la apa bagai ni semua.

Sambil aku sibuk-sibuk nak cuba mana-mana kuiz yang mungkin aku bakal suka, aku ternampak pulak satu kuiz ni,

Kuiz UiTM di Hatiku

Kuiz macam ni pun boleh wujud ke dekat Facebook? Macam tak percaya pun ada. Aku ingatkan soalan susah sangat, sama macam soalan-soalan yang aku pernah jawab masa kursus Revolusi Minda beberapa tahun lepas.

Rupanya… ah malas la nak story panjang sangat, tak adil la macam tu. Aku sendiri pun kurang berjaya nak dapat full mark. Hampeh betul, mesti ade yang dah sabotaj aku mase aku dalam proses nak pikir jawapan dia.

UiTM dihatiku?

Korang budak UiTM jugak ke?

Kalau ye, meh klik logo dekat atas tu and boleh la try jawab kuiz-kuiz ni. Satu saat masa untuk mengenang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...