Ahad, 2 Februari 2014

Masalah Produk Tak Laku

Adakah produk yang anda promosikan susah untuk dijual? 

Orang lain senang je nak jual.

Anda nak dapatkan satu sales pun payah. 

Income anda bergantung kepada sales yang anda berjaya buat? 

Kalau macam tu anda berada dalam bahaya. Lebih-lebih lagi kalau prestasi jualan anda tak konsisten.

Saya pun berada dalam bidang jualan. 

Macam-macam produk yang saya jual. Pendek kata, asalkan sesuatu produk tu boleh dijual dan memang ada permintaan, saya akan jual. 

At least saya akan cuba jual. 

Sasaran minimum saya ialah sekurang-kurangnya mesti kena ada jualan. Sehari satu produk. 

Daripada tak ada langsung. 

Berapa banyak untung yang kita boleh dapat daripada satu produk yang terjual tu? Kadang-kadang memang tak banyak. 

Setengah orang dia tak nak terima hakikat yang sebenarnya dia dalam bahaya.

Karier jualannya bermasalah. 

Instead of cari jalan penyelesaian, dia memilih untuk anggap macam benda ni semua tak ada apa-apa. 

Sepatutnya dia cari jalan penyelesaian kepada masalah tersebut, tapi dia memilih untuk beranggapan "everything is fine"

Kalau everything is fine, dah tentu dia hidup senang sekarang. 

Bukannya struggle! 

Bidang jualan ini menawarkan potensi pendapatan tanpa had. 

The sky is the limit. 

Kenapa limitkan jualan anda pada tahap sekarang. 

You can do more. 

Ebook 100 Rahsia Psikologi Pelanggan ini bertujuan untuk membantu usahawan untuk hasilkan lebih banyak jualan. 

Namun saya sedar, bukan semua usahawan suka dirinya dibantu. 

Ramai yang ego, yang konon-kononnya nak berjaya atas hasil usaha sendiri. 

Jadi, saya hanya akan bantu mereka yang nak dibantu. Selebihnya, saya ucapkan semoga berjaya. 

Adakah ebook 100 Rahsia Psikologi Pelanggan ini untuk anda? 

 

 


Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...