Isnin, 21 April 2014

Cara peroleh pendapatan Nuffnang

Sebenarnya sampai sekarang ni saya masih lagi mencari-cari jugak cara cepat untuk dapatkan income daripada Nuffnang

Bila dah cari punya cari...

Tiba-tiba datang satu idea. 

Hmm... mungkin idea ni boleh pakai. 

1. Buat entri khas untuk promosikan program pengiklanan Nuffnang 

Ceritalah serba sedikit pengalaman korang sepanjang menjadi publisher Nuffnang. 

Kalau boleh siap bagi back link jugak kat Nuffnang. 

Diorang kan ada sistem untuk buat tracking, dari mana datangnya sumber backlink tu. Kalau diorang tengok blog korang banyak bagi backlink, mana lah tau mereka akan berbesar hati nak bagi lebih banyak CPUV earning.

Contoh : 

Cara hasilkan pendapatan dengan program pengiklanan Nuffnang 

2. Buat entri khas untuk mempromosikan laman web pengiklan 

Maksudnya macam ni. 

Cuba check iklan apa yang paling kerap muncul dalam laman blog korang. 

Sebaik-baiknya iklan yang dalam kategori CPUV iklan. 

Korang buatlah entri khas untuk iklan tersebut. Anggap macam korang dapat sponsored post. 

Buat style ala-ala review gitu. 

Tapi ni review yang free la, kawan. Bukan yang berbayar. Mana lah tau dengan cara buat macam tu, korang akan lebih mudah dapat income nanti, kan... 

Contoh : 

Iklan Digi mobile internet, macam cantik je... 

Ok dua ni cuba buat duit secara konsisten. 

Pastu korang check sendiri apa perubahan ketara yang korang akan nampak ya... 

 

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...