Selasa, 22 April 2014

Kenapa Iklan Ubat Kuat Banyak Di Iklankan di Internet dan Facebook?

Bila saya bercampur dengan pelbagai lapisan masyarakat yang menyara diri dan keluarga menerusi jalan perniagaan, barulah saya faham...

Kenapa perlu begitu, dan kenapa perlu begini...

Persoalan macam tu. Saya sebenarnya ada banyak sangat benda nak tanya, ada banyak sangat benda yang saya tak tau, tapi... 

Saya tak tahu nak tanya pada siapa. 

Kalau nak tanya pada kawan-kawan sedia ada, hmm... semuanya lebih mudah kata tak tau. 

Lebih suka buat kerja masing-masing daripada nak ambik tahu apa yang berlaku dengan keadaan di sekeliling. 

Salah satu misteri terjawab. 

Ini tentang persoalan perniagaan dan iklan ubat kuat lelaki.

Pernah tak anda terfikir, kenapa dekat internet, terutama sekali di FB, ada banyak sangat iklan ubat kuat? 

Ubat merangsang nafsu.

Ubat meningkatkan performance sex 

... dan macam-macam lagi yang melibatkan sex related. 

Sebelum ini saya pun confuse. Saya pun tak tau apa sebabnya. 

Tapi, bila saya mula berjinak-jinak nak jadi agen pemasaran produk Qlimax Extreme Grip, iaitu salah satu produk kebahagian rumah tangga... 

Jawapan tu muncul sendiri.

Benda ni sulit. 

Dan ia melibatkan alat sulit. 

Ramai orang yang bila ada masalah yang melibatkan hal-hal sulit macam ni, malu untuk dapatkan rawatan secara face to face. 

Malu nak cari ubat. 

Malu nak jumpa penjual ubat. 

Malu nak cari doktor. 

Jadi apa penyelesaiannya? 

Beli secara online.

Kan bila kita beli secara online ini, kita tak nampak muka penjual, dan penjual tu pun tak nampak muka kita. 

Jadi, kuranglah sikit rasa malunya.

Bila saya dapat explanation macam ni... secara automatik saya pun kata...

OooOOooooOOoooOOoo...... patut lah...  

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...