Rabu, 30 April 2014

Spammer tak takut dosa ke?

Tengah semangat nak mula merepek dalam blog ini... bila bukak je blog tadi, alih-alih terpandang ada dua komen awaiting moderation. 

Ha... ada orang nak beli Kasturi Syifa' ke nih (sangka baik)... sekali bukan dah... 

Komen dari spammer je rupanya. 

Saya suspect ini adalah spammer yang sama yang duk buat kotoq dalam blog-blog yang saya tulis. 

Why you following me? 

Kalau kamu nak buat marketing via blog, kamu buat blog kamu sendiri dan kamu promosilah puas-puas dalam blog kamu sendiri! 

Tak ada siapa yang akan bising, tak ada siapa yang akan tanya. Tak ada siapa juga yang akan pertikaikan kalau kamu buat macam tu.

Sekarang ni kerja saya extra yang saya perlu buat ialah untuk delete komen yang kamu tinggalkan. 

Kan kamu dah menyusahkan saya... 

Kamu tak takut dosa ke? 

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...