Rabu, 21 Mei 2014

Pengalaman Kerja Dirumah

Ada macam-macam kerja yang anda boleh buat hanya dari rumah. 

Syarat utama, jika anda nak tiru apa yang saya buat, anda kena ada komputer atau laptop dan wajib ada sambungan internet. 

Pengalaman kerja dirumah yang saya pernah lalui dan masih lagi buat sampai sekarang ialah kerja menaip. 

Nak tau apa yang saya taip? 

Saya taip artikel.

Ini betul-betul berlaku. Saya tak reka-reka cerita ok. Ini pula adalah artikel yang saya taip dan seterusnya saya siarkan di laman blog saya sendiri. 

Tajuk artikel tarik audience dengan ayat power

Setengah orang gelarkan apa yang saya buat ini dengan nama advertorial. Saya dibayar untuk hasilkan artikel untuk klien. 

Tujuan sesuatu artikel tu dihasilkan pula sama ada untuk tujuan memperkenalkan bisnes, jenama atau untuk perkenalkan pemilik perniagaan.

Bergantung pada klien tu juga, nak saya taip artikel apa. 

Susah ke nak buat apa yang saya buat ni? 

Taip artikel... senang. 

Ok, bergantung pada job, ada yang jenis senang kacang, ada jugak yang jenis susah.

Nak tau apa bahagian yang paling susah sebenarnya? 

Ini dia.

Marketing. Itu yang paling susah. Marketing yang baik akan memastikan anda sentiasa ada job untuk dilakukan dirumah. 

Marketing anda tip top, job yang anda bakal dapat memang lumayan! 

Anda slack bab marketing, maka job susah nak dapat. 

Dah tentu kita nak sentiasa ada job, kan? Bila kita sentiasa ada job, maka dari situ kita akan sentiasa ada income. Logik r kan. 

Tak ada job mana nak datang income tu kan. 

Maka kat sinilah datangnya peranan jobdirumah

Jobdirumah ini menghimpunkan kerja-kerja kosong yang boleh kita apply dari rumah. Kerja tu pulak ada macam-macam, dan sepanjang pemerhatian saya, kerja tak akan habis. 

Cuma satu perkara yang anda perlu pertimbangkan dan lihat dengan wajar. 

Sama ada sesuatu job tu sesuai atau tidak dengan anda. Tak boleh jugak kalau nak main sebat semua job kalau akhirnya anda sendiri blur dan tak tau macam mana nak selesaikan sesuatu job tu. 


Itu cerita lain. 

Saya tak mau anda terpesong. 

Orang yang langgan perkhidmatan dari jobdirumah, sebab mereka faham, kalau cari kerja sendiri pasti susah nak dapat (kalau tak pandai buat marketing)

Sebagai short cut, ada baiknya anda hanya guna sahaja kemudahan yang dah disediakan oleh pihak jobdirumah. 

Hanya perlu gunakan search engine yang mereka dah sediakan untuk anda cari kerja kosong tersebut. 

Saya tahu ada beberapa yang anda masih tak faham, sebab tu jobdirumah diwujudkan. 

Mereka akan beri penerangan untuk beri pencerahan kepada anda. 

Senang kata, jobdirumah adalah shortcut untuk kejayaan anda dan untuk pastikan anda akan sentiasa ada job untuk dibuat. 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...