Rabu, 16 Julai 2014

Apa Prioriti anda sekarang? RM4k atau USD65K ?

Kita kenal mana satu yang patut dijadikan prioriti dan mana satu yang sebenarnya cuma hal-hal dan perkara sampingan. 

Bila kita dah tahu, dah jelas baru lah senang nak buat kerja. 

Prioriti saya sekarang ni... mungkin saya nak collect RM4,000 sebelum bulan September. By hook or by crook. (semoga dipermudahkan urusan oleh Yang Maha Esa) 

Bila kita dah nampak dengan jelas prioriti kita, masa tu barulah kita tak mudah tersalah langkah mahupun kehilangan fokus. 

Saya cuma dan collect RM4,000 tetapi Mr. Gobala beri tawaran untuk buat USD65,000 

Maklumat lanjut: USD65,000 setahun dengan website automatik 

Macam mana? Nak buat atau tidak? 

Berminat atau tak? 

Nak teruskan atau abaikan? 

Itu yang best nya hidup ini. Tak ada siapa yang memaksa. Tawaran tu sentiasa ada dimana-mana, tinggal pada diri kita sendiri, sama ada nak grab offer tersebut, atau nak biarkan ia berlalu. 

Kalau sesuatu tawaran tu dah berlalu, dan dah ditutup, kemudian baru kita sedar yang ia sebenarnya adalah tawaran terbaik untuk kita, pada waktu, nak menyesal pun dah tak ada gunanya lagi. 

Baik rembat selagi masa masih lagi bersama kita. 
 

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...