Khamis, 17 Julai 2014

Formula Mudah Jana Income Dengan Blog

Artikel Formula buat duit dengan blog yang saya siarkan dalam blog sebelum ini, nampaknya telah menarik minat pelawat blog ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi formula yang saya maksudkan. 

Baiklah... 

Sebenarnya, buat duit dengan blog tidaklah sesukar mana. 

Baca lagi: Mudahnya buat duit dengan blog 

Pautan kat atas ni ialah pautan ke salah satu artikel yang pernah saya siarkan semasa saya buat guest blogging sebelum ini.

Jika anda menulis blog, dan pada masa yang sama, anda ingin buat duit dengan blog... perkara paling utama ialah mindset anda. 

Adakah anda percaya dan yakin bahawa blog boleh bantu anda untuk hasilkan duit? 

Tak kiralah sama ada jumlahnya banyak atau sedikit, yang penting... boleh hasilkan duit. 

Ini adalah langkah yang paling penting. Sebabnya, jika anda masih lagi tak percaya, saya khuatir anda akan stop daripada terus menulis blog, apabila anda dapati anda masih lagi tak berjaya untuk hasilkan sebarang income walaupun anda dah selalu sangat menulis dalam blog. 

Macam mana tu? 

Macam ni, buat duit dengan blog ini, anda perlukan trafik. Trafik yang banyak. Trafik ni maksud dia ialah pelawat. 

Untuk dapatkan trafik yang ramai, anda perlu siarkan banyak artikel. Artikel tu pulak, bukan sewenang-wenangnya anda boleh copy paste daripada artikel orang lain. 

Sebaik-baiknya adalah artikel yang anda taip sendiri. 

Alah... even though artikel tu mengarut pun tak ada masalah. Yang penting buat je. 

Untuk fasa pertama, anda mungkin terpaksa bermain dengan kuantiti. Lets assume, satu artikel bakal menyumbangkan satu trafik. 

Jadi, jika anda target nak ada 1,000 trafik dalam sehari, maka anda kena siarkan 1,000 artikel. Selepas anda dah berjaya maintain 1,000 pelawat dalam sehari, lepas tu barulah anda play by the quality

Waktu ini, barulah buat betul-betul. Tulis artikel pun macam bagus je... sebabnya, pada waktu ini, anda perlu jaga pelawat sedia ada untuk terus menerus masuk ke blog anda. 

Ok itu je dulu. 

Paham ke tidak ni? 

Ok ok saya yakin, nak buat 1,000 artikel dalam masa yang singkat, itu mungkin sesuatu yang amat mustahil bagi anda. Saya sendiri juga rasa susah. 

Maka, atas sebab itu, anda perlu tahu teknik SEO. 

Dapatkan panduan Teknik SEO Merah Jambu ini, anda baca, faham kan (kalau tak faham, BERTANYA), lepas tu terus praktikkan.

Sekarang ni, saya dah bagi formulanya, pandai-pandailah anda nak praktikkan atau tidak. 

 

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...