Jumaat, 1 Ogos 2014

Soalan BOCOR Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam W27

Adakah anda merupakan salah seorang calon yang terpilih untuk menduduki peperiksaan pemilihan bagi menyandang jawatang Penolong Penguasa Kastam Gred W27?

Rujuk: Jawatan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Peperiksaan ini bakal diadakan pada 5hb Ogos 2014. 

Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi... sehingga exam ini diadakan dan calon-calon mula membanjiri dewan peperiksaan. 

Macam-macam persediaan yang mula diatur oleh para calon. Apa tidaknya, setiap calon yang ingin menduduki peperiksaan ini, masing-masing memang pasang niat nak berjaya dapatkan jawatan ini. 

Bilangan calon pula? Bukan setakat puluhan orang, atau ratusan orang. Malahan, saya difahamkan jumlahnya mencecah sehingga ribuan orang!

Setiap orang yang datang ingin berjaya.

Kita lupakan sejenak cerita-cerita yang belum tentu benar mengenai kabel atau kenal orang dalam untuk dapatkan jawatan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ini.



Jika anda kenal 'orang dalam', itu satu kelebihan untuk anda. 

Namun, anda tetap wajib menduduki peperiksaan ini. 

... dan jika keputusan peperiksaan anda tidak cukup baik, walaupun anda kenal orang dalam, ia masih lagi tak cukup untuk melayakkan anda mendapatkan jawatan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ini.

Jadi, apa pilihan yang anda ada? 

Apa persediaan yang sedang anda buat sekarang ni? Adakah anda yakin, persediaan anda itu dah mencukupi?

Jika anda masih lagi tak pasti, apa yang perlu dibaca, bahagian apa yang perlu anda study, dan anda mula risau sekarang ini...

Saya nak anda berhenti sekarang!

Ramai yang sangka, mereka sedang membaca bahan bacaan yang akan membantu mereka untuk lulus cemerlang dalam peperiksaan Penolong Penguasa Kastam ini. 

Namun mereka silap. Ada banyak juga saya dengar berlaku dari kalangan rakan-rakan saya, sebelum exam mereka baca buku lain, tetapi bila time exam, soalan yang keluar nyata berbeza sama sekali. 

Jika anda nak ulangi kesilapan seperti ini, anda perlu siap sedia hadapi kemungkinan ini... 

1. Study teruk-teruk, baca banyak buku tapi rupanya ia tak ada kaitan langsung dengan exam yang bakal dijalankan.

2. Hasilnya, anda hanya dapat jawab betul beberapa soalan. Atau lagi teruk lagi, anda mungkin akan jawab semua salah.

Saya faham, anda mungkin anggap ini mustahil. Tak kan lah ada yang jawab semua salah. 

Realitinya... ada juga calon yang langsung tak tau nak jawab apa untuk setiap soalan yang ditanya. Usah biarkan perkara yang memalukan dan menyeksakan ini terjadi pada diri anda. 

Kalau anda tak dapat nak jawab soalan, tak bermakna anda bodoh atau anda tak pandai. Ia terjadi mungkin sebab, anda langsung tak ada jawapan untuk soalan yang ditanya. Anda tak ada sebarang klu. 

Lebih-lebih lagi untuk soalan berbentuk fakta. Jika anda tak tau fakta, anda fikir anda boleh goreng dan main jawab je ikut sedap hati?

Adakah anda benar-benar tahu dan faham mengenai topik GST ataupun goods and services tax?

Topik GST ini memang luas dan tahukah anda, Kastam adalah salah satu badan yang memainkan peranan yang aktif dalam perlaksanaan GST ini? 

Jadi, jika anda tak tau satu apa pun mengenai GST ataupun anda selalu mendapat maklumat yang salah mengenai GST, maka anda mungkin akan jadi salah seorang yang mendapat 0 markah dalam seksyen soalan mengenai GST. 

Oleh sebab itu, anda memerlukan contoh set soalan bagi peperiksaan Penolong Penguasa Kastam yang anda boleh muat turun di sini

Bagaimana pula topik mengenai GTP ataupun Government Transformation Programme yang merupakan salah satu inisiatif oleh PEMANDU.

Saya tak berniat nak takut-takutkan anda. Saya harap anda tak salah faham. Saya cuma nak anda tahu, peperiksaan online kali ini bukan sesuatu yang boleh anda pandang ringan. 

Set soalan bocor bagi peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam 

Saya tak pasti sama ada anda benar-benar perlukan soalan bocor untuk berjaya dalam peperiksaan ini. 

Tetapi anda perlukan sesuatu yang lebih baik dari ini. 

Lihat bukti hasil daripada calon terdahulu


Ramai yang berjaya lulus exam tersebut hasil daripada rujukan yang disediakan oleh Tim Info Kerjaya.

Jangan gamble, jangan bertaruh dan jangan buang masa anda untuk study hal-hal yang mungkin tak ada kena mengena langsung dengan peperiksaan. 

Dengan memuat turun panduan jawab peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam ini, anda seolah-olah memperoleh soalan bocor peperiksaan online penolong penguasa Kastam dan pastinya anda lebih berpeluang berbanding orang lain yang tak tau mengenai maklumat ini.  
        

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...