Isnin, 28 Julai 2014

Teknik Pemasaran Video Gaya Teknik Keris Jutawan

Jika anda dah muat turun dan baca ebook Keris Jutawan, anda akan dapati ada satu section dalam ebook tersebut yang menerangkan cara untuk buat marketing di youtube.

Laman web video sharing YouTube adalah salah satu laman web yang tak seharusnya anda abaikan dalam kerja-kerja pemasaran anda.

Pertama sebab laman web Youtube ini ada ramai pelawat.

Ramai pelawat bermakna anda akan dapat ramai prospek. 

Kedua, laman web YouTube ini PERCUMA. 

Bila dah percuma, dan ia berkesan pulak tu, apa lagi yang menghalang anda untuk menggunakan platform YouTube sebagai salah satu medium pemasaran.

Penulis ebook Keris Jutawan jugak menggunakan Youtube sebagai salah satu kaedah pemasaran.

Kalau anda benar-benar faham, macam mana sistem YouTube berfungsi, anda akan dapati, ianya sangat membantu dalam kerja-kerja pemasaran anda. 

Saya faham... masalah yang sering menyusahkan dan menghalang kita untuk guna teknik pemasaran video ini ialah, sebab tak ada video yang sesuai untuk digunakan dalam kerja-kerja marketing.

Jangan risau. 

Sebabnya sekarang ini, anda boleh gunakan software sahaja untuk buat video. 

Kalau saya la kan... bab kualiti video tu dah jadi perkara nombor dua. Yang penting sekali ialah, video yang saya gunakan itu tadi mendapat ranking yang baik di search engine. 

Sebabnya, saya nak mereka yang jumpa video yang saya gunakan untuk klik ke laman web saya. 

Peranan video tu, semata-mata untuk dapatkan klik ke laman web. Itu sahaja. 

Jika anda baca ebook Keris Jutawan, perkara yang hampir sama turut dinyatakan.

Ada ilmu, semua benda In Shaa Allah boleh jadi. 

Oh ya... untuk tujuan buat video, saya akan gunakan software khas ini

Memang bagus software ini. Ia sangat memudahkan saya untuk buat video tanpa perlu keluar belanja mahal-mahal nak upah orang.

Sambung sikit lagi... kenapa kita patut guna video untuk tujuan pemasaran. 

Sebabnya, google suka video. 

Kalau anda buat video, upload di youtube, kemudian promosikan video tu, sekejap je video tu dah masuk ke page pertama google. 

Amat jauh beza kalau setakat guna artikel dari blog. 

Kalau anda minat nak tau dengan lebih mendalam lagi tentang teknik pemasaran video yang diajarkan dalam ebook Keris Jutawan, anda boleh muat turun disini.    

 

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...