Jumaat, 1 Ogos 2014

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Muat Turun Panduan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 SEKARANG

Dalam artikel yang lepas, saya telah pun kongsikan mengenai soalan bocor peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam Gred 27. Jika anda mengharapkan soalan bocor, anda mungkin akan kecewa, kerana atas isu keselamatan dan Akta Rahsia Rasmi (OSA) soalan bocor hampir mustahil untuk diedarkan kepada umum. 

Akan tetapi, jika anda inginkan set soalan yang hampir-hampir sama dengan soalan sebenar, anda boleh dapatkannya dengan muat turun di laman web Rasmi, Panduan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam ini.

Sekarang anda dah tahu mengenai laman web tersebut. 

Jadi, dalam artikel kali ini, kita akan bincangkan pula, 10 sebab kenapa anda perlu dapatkan panduan peperiksaan Penolong Penguasa Kastam ini. 

Adakah anda dah sedia? Jom teruskan pembacaan.

1. Ini kali pertama anda menduduki peperiksaan untuk menjadi penjawat awam 

Pastinya susah untuk anda dapatkan panduan dan rujukan yang tepat untuk anda baca. 

Anda mungkin boleh tanya pada rakan-rakan lain yang pernah mengambil ujian untuk menjadi penjawat awam, tetapi adakah untuk position yang sama seperti anda, iaitu Penolong Penguasa Kastam Gred W27?

Oleh sebab itu, jangan buang masa tanya pada orang lain, sedangkan soalan yang mereka perlu jawab, langsung tak sama dengan apa yang anda bakal lalui 5hb Ogos nanti. 

2. Anda tak tau soalan, bentuk soalan dan format soalan 

      faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan 

Itulah antara hasil kajian yang dilakukan oleh Tim Info Kerjaya daripada calon-calon yang menduduki peperiksaan kerajaan.

Sebab tu, jika anda adalah kali pertama menduduki peperiksaan ini, dan anda langsung tak tau macam mana bentuk soalan, peluang untuk anda lulus exam ini sangatlah tipis. 

3. Hingga pada saat ini, beratus-ratus calon dah dapatkan Panduan ini

Ini sekaligus meningkatkan kebarangkalian untuk mereka lulus exam Penolong Penguasa Kastam Gred W27 untuk tahun 2014 ini. 


Anda boleh juga lihat di laman web rasmi Panduan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam untuk meilhat paparan yang lebih jelas. 

Mereka yang dah membuat tempahan ini, pasti akan turut ambil exam bersama-sama anda nanti. Dah tentunya mereka ada peluang yang lebih cerah berbanding anda yang tak ada sebarang panduan. 

4. Anda pernah gagal dalam mana-mana exam kerajaan 

Ini satu lagi sebab paling konkrit untuk anda dapatkan panduan ini. 

Jangan jadikan pengalaman gagal anda sebelum ini berulang. Ingat, lain exam, lain juga bentuk soalan yang akan ditanya.

5. Anda memerlukan short cut untuk berjaya dalam peperiksaan ini 

Tak salah lagi panduan ini memang untuk anda.

Baik download segera sebelum pesaing anda muat turun terlebih dahulu. 

Lagi cepat anda download, maka lagi banyak masa yang anda boleh luangkan untuk study panduan ini. 

6. Anda memang nak berjaya lulus dalam peperiksaan Penolong Penguasa Kastam kali ini 

Jika jawapan anda ialah Ya.

Dapatkan panduan ini. Peluang untuk duduki exam ini bukannya datang selalu. Jadi, jangan sia-siakan peluang tersebut.



7. Anda perlukan info "sebenar" mengenai GST 

Mungkin ada yang tidak tahu GST dikendalikan sepenuhnya oleh pihak KASTAM dan anda pula bakal menduduki peperiksaan jawatan Penolong Penguasa Kastam!


Anda mungkin dah pernah dengar macam-macam info mengenai GST sama ada di media masa mahupun melalui media sosial. 


Awas... Info yang anda perolehi mungkin tidak sama seperti info yang dimahukan oleh pihak Kastam. Lebih-lebih lagi jika anda banyak baca info GST daripada laman web luar negara, ataupun info yang disediakan oleh pihak kerajaan Pakatan Rakyat. 



Info tersebut, walaupun mungkin ada benarnya, ia mungkin "tak sama" seperti yang dimahukan dan dikehendaki oleh pihak pengurusan Kastam.

Sebab tu perlunya anda rujuk panduan ini, sebab didalamnya turut dimuatkan info mengenai GST. 

Baca lagi: Contoh soalan berkaitan GST 

8. Set dan bentuk soalan mengenai GTP 

GTP adalah singkatan bagi Government Transformation Programme. Ini adalah antara bentuk soalan yang popular yang sering ditanya dalam exam. 

Anda boleh baca mengenai GTP di laman web PEMANDU, namun belum tentu lagi anda mampu untuk jawab soalan, mengikut skema jawapan yang dikehendaki oleh pemeriksa nanti. 

Baca lagi: Contoh soalan dan jawapan mengenai GTP 

9. Anda memerlukan pengetahuan mengenai jawatan yang dipohon 

Jangan jadi macam setengah calon. Ambik exam tapi tak tahu apa fungsi dan peranan jawatan yang dipohon.

10. Anda menghargai masa anda 

Sekarang ni masih lagi dalam mood raya. 

Jadi, jangan bazirkan masa anda untuk baca bahan rujukan yang langsung tak ada kaitan dan mungkin tak akan disoal langsung semasa exam nanti. 

Ini bukan masanya untuk anda tambah pengetahuan dan sebagainya. 

Di saat-saat ini, anda patut lebihkan baca bahan bacaan yang berkaitan dengan peperiksaan Peniling Penguasa Kastam sahaja. Yang lain-lain yang tak ada kaitan, anda boleh baca selepas exam atau dimasa lain. 

Jangan sia-siakan masa dan tenaga anda. 

Muat turun panduan jawab exam dan contoh set soalan peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 disini

  


    

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...