Selasa, 16 September 2014

Review Jobdirumah - Ranking di Page Keempat Google

Ok nampaknya sasaran yang saya cuba nak capai kali ini tidak semudah yang disangkakan. 

I Like!

Ini bermakna saya perlu berusaha dengan lebih keras lagi. Kalau sebelum ini, senang-senang je artikel review jobdirumah yang saya hasilkan masuk ke page pertama google. 

Nampaknya kali ini ia tak semudah dahulu.

The best position buat masa ini ialah di page keempat google. 

Pergh... 

http://www.sabreehussin.com/review-penuh-program-bekerja-dari-rumah-oleh-jobdirumah/


Kalau kat page 4... siapa yang nak baca artikel tu?

Yang warna merah tu mewakili kedudukan entri tersebut di page carian google untuk keyword "review jobdirumah"

So, siapa yang kata SEO tu mudah? Setiap masa dan ada ketikanya kita perlu bersaing dengan laman web lain yang lagi hebat. Kemudian kita perlu lihat juga, siapa sebenarnya yang berada dibelakang laman web yang hebat tu. 

Maka siap sedia untuk dikejutkan dengan kemunculan individu-invidu hebat dalam bidang penulisan blog tanah air. 

Pengalaman mereka tu yang mahal menjadikan mereka begitu mudah menapak kedudukan yang begitu kukuh ditempat yang sepatutnya. 

Apa pun, perjuangan untuk menempat artikel saya bagi keyword review jobdirumah masih belum berakhir. Saya akan teruskan hingga berjaya. 

At least hingga berjaya dapat komisen affiliate secara konsisten! 

Mu tunggu ok. 

Rasanya walaupun masih lagi berada di page ke empat, artikel ni sebenarnya ada peningkatan berbanding kedudukan pada beberapa hari yang lalu.    


Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...