Selasa, 23 September 2014

Semangat Tulis 10 Artikel Setiap Hari

Hari ini... saya terpanggil untuk buat banyak-banyak artikel dalam blog ni. 

Saya target, sehari at least kena hasilkan dalam 10 artikel. 

Untuk permulaan, mungkin saya akan campur-campur, sikit kat blog ni, dan sikit lagi kat blog saya yang satu lagi tu.

Sebenarnya buat duit dengan blog ini bukannya susah mana. Cuma perlu fokus pada kerja-kerja penulisan. 

Kiranya, kalau nak income yang best dan rasa mewah, kena buat kerja. 

Kerja kita ni pulak, hanya melibatkan penulisan. 

Tak kan menulis pun tak boleh? Sehari menulis sekurang-kurangnya 10 artikel bukanlah satu target yang mustahil, kan? 

Kadang-kadang saya cemburu dengan blogger lain. Mereka menulis, menulis dan terus menulis. Walaupun sebenarnya apa yang diorang tu tulis mengarut je kebanyakkannya. 

Kadang-kadang tu, tulis pasal pengalaman buat rawatan di Pusat Rawatan Islam la. Macam-macam perangai diorang ni.

So maksudnya, kalau serius nak buat duit, kita tak boleh nak poyo sangat dan nak jadi serba perfect. Buat je. Tulis je. 

Asalkan apa yang kita tulis tu bukan sesuatu yang menjatuhkan dan memburukkan mana-mana pihak. 

As for me, selagi kita jauhkan diri dari menulis tentang artis dan politik, In Shaa Allah kita masih lagi ada peluang untuk terselamat daripada buat dosa free. 

Ok ini artikel kedua untuk hari ni ha ha

Jap lagi nak bukak buku nota, nak perah idea untuk tulis artikel lain pulak. 

K bai  

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...