Ahad, 5 Oktober 2014

Tips SEMPOI mempromosikan Bisnes Tone Excel di Facebook

Apa nak buat selepas anda dah join Tone Excel?

Saya perasan ramai jugak yang blur dalam bab-bab tone excel ni. Lepas dah join tone excel, diorang ni macam tak tau nak buat apa. Blur semacam... 

Entah apa yang ditunggu-tunggu.

Mungkin mereka ni tak berapa jelas, apa sebenarnya sebab dia join Tone Excel

Adakah sebab anda nak buat duit, atau sebab anda sekadar nak jadi pengguna Talian Tone Excel? Ok fine. Kalau nak jadi pengguna, anda tak perlu risau dalam bab-bab komisyen. 


Anda just fokus untuk jadi pengguna sahaja, itu pun dah cukup. 



Tapi, kalau anda ada niat nak buat duit dengan Tone Excel, macam mana sekalipun anda mesti buat kerja. 

Kena buat marketing. 

Marketing paling tidak pun, gunalah facebook. 

Kenapa facebook?

Kat facebook kita boleh berinteraksi dengan ramai orang tanpa perlu kita jumpa mereka satu per satu.

Sebenarnya, hanya buat marketing di facebook masih belum betul-betul mencukupi. Melainkan anda dah pernah tonton video mudahnya berniaga di facebook

Kalau anda dah pernah tonton video tu, setidak-tidaknya saya tahu yang anda dah ada ASAS yang kuat tentang pemasaran di media sosial seperti Facebook.

Sekarang ni, saya nak cerita tentang teknik marketing di Facebook yang paling sempoi. 

Caranya ialah? 

Bercerita. 

Cerita adalah salah satu tools pemasaran yang power. 

Kat FB ni, kawan-kawan kita lebih minat nak baca cerita yang kita sampaikan berbanding ayat-ayat promosi yang kita asyik ulang-ulang. 

Ceritalah tentang pengalaman anda guna sim tone excel. 

Ceritalah tentang betapa anda rasa excited apabila jadi pengguna tone excel. 

Ceritakan juga apa perasaan anda bila buka akaun ewallet.

Walaupun amount dalam ewallet anda masih tak banyak, hata masih belum layak nak cash out sekalipun, anda ceritakan je pengalaman tu. 

Ramai yang nak tahu. 


Ramai yang nak baca. 

Ramai yang berkenan nak tahu kisah dan cerita anda. 

Biar lagi ramai yang tahu tentang sim kad ini. Biar mereka dengar sendiri cerita sebenar dari pengguna biasa macam anda. 

Sebab setengah orang ni dia skeptikal bila orang yang tak dikenali bercerita tentang benda-benda ajaib macam ni. Terus dia label sebagai skim cepat kaya. 

Akan tetapi... kalau yang bercerita ialah kawan sendiri, ia jadi lagi mudah. Sebenarnya bisnes ni lagi mudah kita promosikan kat kawan-kawan sendiri berbanding kat orang asing. 

Sempoi je kan teknik ni? 

Nak baca teknik lain pulak. Ok klik kat sini. Saya ada tulis kat blog saya yang satu lagi tu. 

Tajuk pun lebih kurang je ha ha 

Klik:  
 
 

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...