Selasa, 17 Februari 2015

Promosikan Produk Yang SAMA Di 4 Blog Berbeza

Assalamualaikum dan salam kejayaan, 

Inilah yang saya amalkan, bila sesuatu produk yang saya promosikan tu dah memang terbukti 

1. Boleh dijual

2. Boleh menghasilkan keuntungan

3. Boleh buat duit

4. Boleh jana pendapatan

... saya dah tak toleh belakang dah! Jalan terus!

.

..

Sebab tu sekarang ni saya tak mau sia-siakan setiap trafik yang saya terima di blog-blog yang saya jaga. Selagi boleh tulis tentang produk yang saya promosikan, selagi tu saya akan terus tulis. 

Tapi jangan salah faham, tak bermakna keempat-empat blog yang saya tulis tu confirm akan hasilkan jualan untuk saya. Bukan begitu. Cuma bila saya buat promosi di empat blog yang berbeza, ataupun di empat platform pemasaran yang berbeza, sebenarnya saya sedang meningkatkan kebarangkalian untuk mendapatkan jualan. 

Bekerja dalam bidang sales ni memang begitulah fitrahnya. 

Ada sales, maka adalah income. Kalau tak ada sales... income pun akan menyepi sahaja. 

Sebenarnya bukan produk simkad Tone Excel sahaja yang memberi saya income secara konsisten setiap bulan, malah ada lebih banyak lagi.



.

.

.

Sebagai contoh produk dari Ashadee. Kita semua sedia maklumkan, kat Ashadee ni ada terlalu banyak produk yang kita boleh promosikan. Cuma masalahnya ialah, kita nak fokus pada produk apa? 

Produk apa yang ada kat Ashadee tu yang mudah untuk hasilkan jualan? Ada ke? 

Jawapannya? 

Dah tentulah ada. 

Nak tahu produk yang mana satu? Ah... yang tu anda kena cari sendiri. Saya dah habiskan masa sekurang-kurang 2 minggu untuk kenal pasti produk yang sesuai dan berkenan dihati untuk dipromosikan. Dan hasilnya? Terbukti produk tersebut memang HOT dan boleh dijual. 

Jadi, tak kanlah saya nak kongsi kat semua orang produk yang mana satu kan. Bukan ke itu namanya saya menjemput persaingan yang tak perlu? 

.

..

Berbeza pulak halnya dengan produk yang satu lagi tu. 

Ala... produk simkad Tone Excel la. Kalau anda join menerusi rangkaian saya, tak ada rahsia antara kita.

Apa yang saya tahu, semuanya saya akan bagitahu. 

Apa yang anda nak tahu, semuanya saya akan jawabkan. Tak ada selindung-selindung. 

Ok mungkin saya akan bagi anda 95% daripada ilmu yang saya ada. Baki lagi 5% adalah untuk kegunaan saya sendiri la ha ha 

Tak mungkin saya akan beri semua. Lebih-lebih lagi hal-hal yang hanya sesuai untuk saya gunakan. So, faham-faham sendiri lah ye. 

.

..

Inilah yang membezakan antara bisnes jenis networking dan juga jenis konvensional. 

Kalau dalam bisnes networking, saya akan berusaha sehabis baik untuk pastikan anda boleh buat apa yang memang saya terer bila buat. Sebabnya saya nak anda duplikasi segala teknik pemasaran yang saya gunakan, supaya ia dapat membantu anda dapat sales.

.

..

TETAPI... 

Kalau bisnes konvensional... Sorry la bro... saya terpaksa simpan sendiri ha ha   

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...