Isnin, 7 September 2015

Bisnes apa yang sesuai untuk dipromosikan dengan kaedah Advertorial?


Kalau anda masih tercari-cari, siapa penulis blog yang ada tawarkan perkhidmatan menulis artikel advertorial... ni saya nak bagitau, saya ada tawarkan perkhidmatan menulis artikel advertorial.


Sebenarnya saya dah mula tawarkan khidmat tulis advertorial since 2014. Awal tahun lepas. Masa tu, saya baru dalam proses cuba-cuba menggunakan servis dari advertorial.MY untuk promosikan perkhidmatan menulis review dan advertorial dari saya.


Kali ini, saya buat kelainan sikit. Saja nak jadi rajin, dan keluar dari kebiasaan. Serabut kalau cuma bergantung harap pada platform orang lain. Better saya wujudkan platform saya sendiri. 


Ini laman web yang saya gunakan untuk mempromosikan servis advertorial saya.

Boleh layari: http://servis-advertorial5.blogspot.com/


Baik, kita pergi ke topik yang lebih penting.


"Adakah perniagaan anda sesuai untuk dipromosikan menggunakan kaedah Advertorial?" 


Jika anda tanya saya, saya akan jawab "why not?" Jika duit bukan penghalang, dan bukannya faktor utama yang anda jadikan benchmark untuk buat sesuatu keputusan, saya akan kata, advertorial ni memang sesuai untuk mempromosikan perniagaan anda.


Saya nak share sikit salah satu servis advertorial yang saya buatkan untuk klien saya yang menjalankan perniagaan kursus perkahwinan. 


Artikel baru disiapkan pada dua hari yang lepas, pada waktu artikel ni saya catatkan.




Untuk kata kunci "Kursus Kahwin Lembah Klang" artikel advertorial ini berjaya masuk ke page pertama google.


"Apa rahsia artikel advertorial ni boleh masuk ke page pertama google?"

 

Hasil carian ini menggunakan 

  • Mozilla Firefox 
  • Private Browsing  

Untuk kata kunci yang sama, boleh dikatakan di page pertama memang dah ada beberapa iklan berbayar untuk mempromosikan kursus kahwin. Iklan berbayar ini adalah daripada Google Adwords. 


Jika anda memang mempunyai bajet untuk iklan, bolehlah selalu gunakan iklan berbayar daripada Google Adwords seperti ini. Namun, jika anda tidak mempunyai kekuatan dari segi kewangan, terpaksalah gunakan alternatif ialah teknik Search Engine Optimization.


Rahsia saya gunakan teknik SEO untuk advertorial klien? 

Ok betul ke nak tau ni?

.

..

...

Rasanya tak perlu la ya. Kalau dah nama pun rahsia, tak gunalah saya dedahkan kat sini. Bila semua orang dah tau, apa teknik yang saya gunakan, dah tak rahsia la jadinya nanti. 


Biarlah yang rahsia tu, saya sahaja yang tau. Cuma anda tak perlu risau, saya tak menggunakan sebarang teknik black hat, black magic dan apa-apa teknik yang salah untuk saya rank laman web saya tu.



Kebanyakkan rahsia SEO yang saya gunakan ada tercatat di laman web ini Teknik SEO Merah Jambu ni. 


Saya bagitau siap-siap. Panduan ini MAHAL. Harganya atas RM100 dan saya tak syorkan anda beli. Anda mungkin akan kecewa lepas anda beli. Anda mungkin akan dapati, apa yang dikongsikan dalam tu sedikit mengelirukan dan jika ini adalah kali pertama anda dengar apa itu SEO, anda mungkin akan ada masalah untuk percaya teknik seperti itu betul-betul berkesan untuk buat duit. 


Namun, untuk individu seperti saya, yang memang biasa dengan kerja-kerja melibat SEO, ilmu dalamnya lebih bernilai dari emas. 


Ok dah. 


Tak payah pening-pening sama ada nak beli ebook itu atau tidak. Jimatkan wang anda. Dapatkan servis advertorial dari saya dah cukup. 


Anda jimat masa, jimat wang, jimat lagi macam-macam perkara. 


Tempah servis advertorial dengan klik sini


Bisnes kursus kahwin pun boleh tempah servis advertorial. Kenapa tidak bisnes anda? 

 

       

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...