Jumaat, 16 Oktober 2015

Shaklee? Jom buat duit dengan Shaklee pulak!


"Pernah tak anda terfikir untuk buat duit, sama ada sedikit ataupun banyak dengan mempromosikan produk-produk Shaklee?"


Hmm... hati kecil berkata. 


Sekarang ni nampaknya macam dah terlalu ramai yang promosikan produk ni. Aku masih ada peluang ke nak buat duit dengan shaklee ni?


Mungkin, bila kita ada terlintas perkara-perkara remeh macam tu, iaitu suatu kerisauan untuk tidak begitu perform dalam perniagaan ini, kita sedang berfikir tentang faktor risiko! 


Apa tak nya, nak join Shaklee dan buat duit dengan shaklee bukannya percuma. Sekurang-kurangnya kita kena bayar yuran keahlian untuk jadi ahli Shaklee. Barulah boleh beli produk-produk Shaklee dengan harga ahli yang lebih murah dan menjimatkan jika nak dibandingkan dengan harga pasaran. 

http://www.sabreehussin.com/senarai-produk-shaklee



Kalau tak jadi ahli, beli dengan harga pasaran, lepas tu nak jual balik dengan harga berapa pulak ha ha



Sebelum ni saya pernah terfikir jugak, nak buat JV dengan mana-mana ahli Shaklee yang nak serius buat bisnes ni. 


Saya bantu dalam kerja-kerja pemasaran, dia pulak bantu dalam kerja-kerja order processing. 


Sebarang keuntungan, kita bahagi dua. Sama ada secara 50 - 50 ataupun satu pihak lagi dapat lebih sikit, bergantung kepada berapa banyak dan berapa sukar tugasan dan tanggungjawab yang perlu dilakukan. 


Cari punya cari... 


Tak jumpa pulak calon yang sesuai! 


Hari ni sinar tu mula kelihatan. Ok rupa-rupanya saya boleh buat JV dengan pihak Lazada untuk mempromosikan produk-produk Shaklee yang dijual di laman web mereka. 


Berapa pulak kos untuk join dan mula promosikan produk-produk Shaklee ni? 


Zero cost. 


Bermakna, dengan zero cost ni, berapa pula risikonya? 


Dari sudut pandang saya, ia nya tak ada risiko langsung. 


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...