Selasa, 10 November 2015

Tukarkan laman percuma blogspot kepada mesin buat duit automatik


"Berapa ramai yang minat nak buat duit dengan menggunakan laman web PERCUMA blogspot?"


Ya 


Laman web blogspot sememangnya mempunyai potensi tersendiri untuk ditukarkan menjadi laman web yang boleh menghasilkan duit secara automatik. 


Secara teknikalnya, terdapat dua kaedah bagaimana ianya boleh dilakukan. Kedua-dua kaedah ini, saya dah pun lakukan dan Alhamdulillah, memang ada hasilnya.


Buat mereka yang masih belum jelas dan belum tau, macam mana nak buat, saya nak kongsikan dengan anda bagaimana ianya boleh dilakukan. 


Mula-mula sekali, anda perlu pilih dan tentukan terlebih dahulu, apakah dia konsep laman web yang anda ingin bina. 


Konsep pertama ialah konsep laman web minisite, dan konsep kedua ialah konsep blog. 


Saya nak mulakan dengan bercerita tentang laman web berkonsepkan minisite terlebih dahulu. 


Untuk hasil yang lebih menakjubkan, dapatkan tools ini. 


1. Perisian bina laman minisite percuma Blogspot to minisite 


2. Perisian sistem autoresponder emelmatik  



Pemilik bagi kedua-dua perisian ini adalah individu yang sama. Jadi, anda tak perlu risau jika ada sebarang masalah, kerana anda hanya perlu berurusan dengan orang yang sama sahaja. 


Konsep laman web Minisite


Sesuai untuk digunakan sekiranya anda hanya menjual satu produk sahaja. Mula-mula sekali, gunakan perisian blogspot to minisite untuk tukarkan laman web blogspot daripada design yang biasa-biasa kepada design minisite yang lebih profesional. 


Anda masukkan konten dan penerangan tentang produk. 


Seterusnya, masukkan juga opt in form yang anda boleh dapatkan dari perisian autoresponder emelmatik. 



Fungsi autoresponder adalah untuk tujuan follow up pelanggan yang masih belum buat keputusan sama ada nak beli ataupun tidak. 


Konsep laman web blog 

Cara ini lebih mudah dan ringkas pada saya. 


Anda hanya perlu fokus untuk masukkan konten-konten penulisan yang baru dan fresh setiap hari.


Jika ini adalah kali pertama anda ingin berjinak-jinak dalam arena penulisan blog, tak perlu nak hadkan diri anda dengan menulis tentang sesuatu topik sahaja. Atau dalam kata lainnya, niche blog.


Blog yang paling mudah untuk dihasilkan ialah blog personal. 


Seperti yang saya sedang lakukan sekarang ni. Ianya tidak mempunyai genre tertentu yang spesifik, dan saya akan menulis apabila saya rasa seperti saya nak tulis tentang sesuatu topik. 


Pun begitu, konsep blog seperti ini masih lagi berupaya untuk memberi hasil pada saya. 


Baiklah, jika anda pun berminat nak buat duit secara automatik dengan bantuan laman web percuma blogspot, bolehlah pilih mana-mana satu yang saya kongsikan ini. 


Sekiranya anda menggunakan perisian blogspot to minisite ini, saya pasti anda juga akan mampu hasilkan sebuah laman web blogspot yang nampak profesional dan canggih. 


Tunggu apa lagi? Dapatkan perisian ini disini sekarang juga.   


 


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...